Partners

De organisatie van de JKBK-Prijs 2018 kiest zelf met wie er in zee gegaan wordt. De organisatie van de JKBK-Prijs 2018 hekelt namelijk elke schijn van belangenverstrengeling, vriendjespolitiek of een ons-kent-ons mentaliteit. De JKBK-Prijs en diens organisatie heeft transparantie en openheid hoog in het vaandel staan.

De organisatie van de JKBK-Prijs 2018 is dan ook verheugd de samenwerking aan te gaan met kunstencentrum bkkc, stichting Nieuwe Twentse Kunst en het Kunst-Torentje in Almelo. Met deze partijen is bewust de samenwerking gezocht en gevonden.

bkkc

Met bkkc zal het hele proces worden doorlopen. In de tentoonstellingsruimte van deze kunstorganisatie zal de groepsexpositie plaatsvinden met de 15 geselecteerde reproducties en het echte 'strandbal kunstwerk'.

www.bkkc.nl

Stichting Nieuwe Twentse Kunst

Stichting Nieuwe Twentse Kunst heeft voor de winnaar van de JKBK-Prijs 2018 een mooi werkbudget van 500 euro (incl. btw) beschikbaar gesteld, dit budget is vrij te besteden voor de invulling van de solo-expositie in het Kunst-Torentje.

www.nieuwetwentsekunst.nl

Kunst-Torentje

De stichting Nieuwe Twentse Kunst stelt het Kunst-Torentje gedurende 1 maand ter beschikking voor een solo-expositie van de winnaar van de JKBK-Prijs.

www.kunsttorentje.nl

Het Kunst-Torentje in Almelo

In de opzetfase van de JKBK-Prijs 2018 is een enkele keer advies gevraagd aan een kunstminnend persoon, werkend als academiedocent, ingezetene van een kunstorganisatie, subsidievertrekker of beeldend kunstenaar. Hij of zij is kortstondig deelgenoot gemaakt en op de hoogte gebracht van de intenties van de JKBK-Prijs 2018. Samen met hen hebben we deze ludieke kunstprijs onder de loep genomen en verbeterpunten aangebracht waar nodig.

Dank aan eenieder die zich belangeloos hiervoor heeft ingezet.

Anderen over de JKBK-Prijs

"Het is hier veel te druk met andere dingen en reizen etc, dus helaas: Erik kan niet jureren!"- Suzanne, assistente/partner van gevraagd jurylid Erik van Lieshout

"Oh, wow, this is so amazing, this artist must be a native American, this is so cool. So cool."- The 45th President of the United States of America Donald J. Trump

"Yes you can!"- The 44th President of the United States of America Barack Obama