De winnares is bekend!

Mirjam Boomert is de winnaar van de eerste Jordy Koevoets Beeldende Kunst Prijs 2018! Aan het eind van een spannende en bewogen 17 november 2018 bij bkkc/Kunstloc kwam haar 'strandbal' als beste uit de bus. Niets kwam zo dicht bij het originele werk als Mirjam's werk. Gefeliciteerd!

De JKBK-Prijs is een kritische doch ludieke parodie op bestaande kunstprijzen in Nederland. De JKBK-Prijs sluit niemand op voorhand uit. Elke beeldend kunstenaar in Nederland kon meedoen. Het in te sturen kunstwerk werd daarentegen strikt omkaderd. De opdracht luidde: Maak het 'strandbal kunstwerk' van naamgever en initiatiefnemer Jordy Koevoets zo exact mogelijk na. Door te vragen naar een kopie had enig jurylid Jordy Koevoets een objectief ijkpunt waardoor een eerlijke en transparante jurering kon plaatsvinden. Om onheuse motieven zoals vriendjespolitiek uit te sluiten werd elke inzending bij binnenkomst direct geanonimiseerd door de secretaris van de JKBK-Prijs. Jordy Koevoets wist zodoende niet wie meedeed, en wie welke reproductie had ingestuurd.

De vijftien beste reproducties – èn het originele 'strandbal kunstwerk' – werden van 11 oktober tot en met 17 november tentoongesteld. Op 17 november om 14.00 uur werd bekendgemaakt dat Mirjam Boomert de eerste winaar is van de JKBK-Prijs. Zij ging naar huis met een bomvol prijzenpakket: 1000 euro, de grote JKBK-Prijs wisselbeker en een solotentoonstelling in het prachtige Kunst-Torentje in Almelo met nog eens 500 euro werkbudget!


Anderen over de JKBK-Prijs

"[…] bedankt voor de eer. En […] veel succes met je project."- Chantal, 'doorgeefluik' van gevraagd jurylid Gummbah

"Het is hier veel te druk met andere dingen en reizen etc, dus helaas: Erik kan niet jureren!"- Suzanne, assistente/partner van gevraagd jurylid Erik van Lieshout

"Het spijt me u te moeten teleurstellen, maar helaas is het beleid van Vistaprint elke verzoek om sponsoring te weigeren, hoe mooi het doel ook is. We ontvangen hiervoor teveel aanvragen!"- Gevraagd sponsor Vistaprint