Een kunstprijs als kunstwerk

bkkc/Kunstloc Brabant heet je welkom bij de finalisten expositie van de enige echte Jordy Koevoets Beeldende Kunst Prijs 2018. De JKBK-Prijs is een kritische doch ludieke parodie op bestaande kunstprijzen in Nederland.

De JKBK-Prijs sluit niemand op voorhand uit. Elke beeldend kunstenaar in Nederland kon meedoen. Het in te sturen kunstwerk werd daarentegen strikt omkaderd. De opdracht luidde: Maak het 'strandbal kunstwerk' van naamgever en initiatiefnemer Jordy Koevoets zo exact mogelijk na. Door te vragen naar een kopie had enig jurylid Jordy Koevoets een objectief ijkpunt waardoor een eerlijke en transparante jurering kon plaatsvinden. Om onheuse motieven zoals vriendjespolitiek uit te sluiten werd elke inzending bij binnenkomst direct geanonimiseerd door de secretaris van de JKBK-Prijs. Jordy Koevoets wist zodoende niet wie meedeed, en wie welke reproductie had ingestuurd.

De vijftien beste reproducties – èn het originele 'strandbal kunstwerk' – worden van 11 oktober tot en met 17 november tentoongesteld. Op 17 november om 14.00 uur wordt de winnende reproductie bekendgemaakt. De maker van de beste reproductie gaat naar huis met een bomvol prijzenpakket: 1000 euro, de grote JKBK-Prijs wisselbeker en een solotentoonstelling in het prachtige Kunst-Torentje in Almelo met nog eens 500 euro werkbudget!

De JKBK-Prijs groepsexpositie in bkkc/Kunstloc Brabant is gratis te bezoeken. Deze expositieruimte ligt op slechts 2 minuten lopen van station Tilburg, Spoorlaan 21 i-k.


Anderen over de JKBK-Prijs

"[…] ik ben namelijk zelf niet zo ludiek alhoewel ik er graag om mag lachen. Ik krijg erg veel aanvragen en verzoeken dus wees geduldig met mij maar wel hardnekkig!"- Gevraagd doch drukbezet jurylid Rob Leijdekkers

"Dit is veel interessanter dan wij in de Randstad ooit hadden kunnen bedenken!"- Bestuur Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst

"Yes you can!"- The 44th President of the United States of America Barack Obama